sreda, 27. marec 2013

Moja sreča na vrvici.

 ♥ AjA  


Whoever said that diamonds are a girls best friend ...
Never owned a dog.

nedelja, 24. marec 2013

Lara.

Pred nekaj tedni me je kontaktirala prijateljica Martina in me prosila, če bi lahko fotografirala njeno malo štručko Laro. Fotografije bi potrebovala za izdelavo vabila za Larin Sv. Krst. Ob njeni prošnji so se v meni porajali mešani občutki. Od vznemirjenja in veselja, do dvoma ali bom to zmogla izpeljati uspešno in kvalitetno. Ker se ne počutim dovolj suverena pri delu s fotoaparatom, da bi prevzela tako odgovornost, sem za pomoč prosila mojega Tineta, ki to delo obvlada.

V petek je Martina, z malo Laro prišla v najin domek, ki se je za nekaj trenutkov spremenil v pravi pravcati studio. Naloge in vloge posameznika so bile razdeljene in akcija se je lahko pričela. :) Medtem ko je Tine naredil nekaj fotografij Lare v najini spalnici, z lučkami v ozadju, sem jaz v dnevni sobi pripravila drugo postavitev. Najin tepih se je ponovno izkazal za odličen pripomoček pri fotografiranju, kot idealna podlaga in ozadje. 

Na koncu našega fotografiranja, smo ob skodelici dobrega, domačega čaja še prijetno poklepetali, pocrkljali zvezdico popoldneva in naredili še nekaj skupnih fotografij mlade mamice in še ne pol leta mlade Lare.

Lara je svoje delo opravila več kot odlično, kako pa sva ga opravila midva, pa presodite sami. 
Jaz sem zadovoljna in pika. :)








Fotografija+obdelava: Tine
Ideja+postavitev: Petra




petek, 22. marec 2013

Pretegnit mišice in lovit sončne žarke.

Sobotno sončno dopoldne smo izkoristili tako, da smo se podali na malo daljši sprehod v naravo. Dan je bil prečudovit in škoda bi bilo, da ga ne bi izkoristili. 

Sončen, že skoraj pomladni dan in odlična družba. Perfect! :)


Foto: Tine Mažgon (http://tinemazgon.blogspot.com)



Life is not measured by the number of breaths we take,
but by the moments that take our breath away.

(H. Cooper)

ponedeljek, 18. marec 2013

Kritične točke.

Pred dnevi sem naletela na spodnji zapis.


15 stvari za katere se ni vredno sekirati:

1. Kaj si drugi mislijo o vas, je nepomembno.
2. Nerealni in prenatrpani razporedi samo škodujejo.
3. Ponedeljek pride naokrog prav vsak teden, zakaj bi se zaradi njega sekirali?
4. Zunanjost je minljiva.
5. Razpad zveze ni stvar, zaradi katere bi umrli.
6. Bolezni so na vsakem koraku, a to ne pomeni, da je treba ves čas razmišljati o njih.
7. Življenja drugih ljudi niso vaša stvar.
8. Trači škodijo samo tistim, ki jih prenašajo.
9. Gneča v prometu ni nekaj, kar lahko sami rešite.
10. Pospravljanje stanovanja ali hiše je vseživljenjski  posel, tako da ni nujno, da pospravljate prav ta ali naslednji dan.
11. Prihodnost je nekaj, kar šele pride.
12. Starost je neizbežna in je ne morejo ustaviti niti lepotne operacije in posegi.
13. Nesposoben šef vsekakor ni vreden vašega zdravja.
14. Negativne osebe, ki vas živcirajo, umaknite iz svojega življenja.
15. Denar pride in gre, tako da ni treba življenja temeljiti na njem.


Zanimiv seznam, kajne? 

In sem začela razmišljati, katere so tiste tiste stvari, tiste kritične točke, zaradi katerih se preveč obremenjujem in si s tem delam sive lase (že tako se mi zdi, da rasejo kot gobe po dežju).

Moje kritične točke: 1., 3., 9., 10. (!:)), 11. Vsake toliko se zatakne tudi pri 14. točki, ampak se jo nekako otresem. :)

Kritičnih je 5, mogoče 6 od 15. Not bad, not bad at all. :)

V procesu življenja se spopadamo z različnimi  situacijami, problemi in takrat se kritične točke spremenijo, zamenjajo vrstni red in v ospredje se postavijo popolnoma nove. To je čar življenja. Nič ni enako, vse se spreminja. Tudi življenje.


Katere so pa vaše kritične točke? :)

ponedeljek, 11. marec 2013

Popolna prepoved.

... Trženja na živalih testirane kozmetike!

:)

V Evropski uniji z današnjim dnem ni več mogoče tržiti kozmetičnih izdelkov, ki bi bili v kakršni koli obliki testirani na živalih. Velik del evropske javnosti meni, da tovrstna testiranja niso moralno dopustna. 
Sočasno s to prepovedjo bo Evropska komisija nadaljevala prizadevanja za razvoj alternativnih metod testiranja, saj te za zdaj še ne morejo popolnoma nadomestiti testiranja na živalih. V ta namen je Evropska komisija med letoma 2007 in 2011 že namenila okoli 238 milijonov evrov, še naprej pa bo podpirala raziskave in bo spodbujala tudi tretje države, naj sledijo njenemu zgledu.

Pred prepovedjo testiranja kozmetičnih izdelkov na živalih, torej pred letom 2004, so v EU tovrstne teste opravili na 8998 živalih. To število se je leta 2008 znižalo na 1510, leta 2009 pa na 344. Tovrstna testiranja opravljajo na podganah, miših, morskih prašičkih in zajcih.
Vse oblike testiranja kozmetičnih sestavin na živalih so po letu 2009 izvedli zunaj EU. Po ocenah naj bi tovrstna testiranja letno zunaj EU opravili na 15.000 do 27.000 živalih.

(vir: 24ur)


Podatki kažejo, da evropski potrošnik v povprečju uporabi najmanj 7 kozmetičnih izdelkov na dan. (!)

Vsak posameznik ima možnost izbire, kaj bo uporabljal in kaj s tem podpiral. Na eni strani imate podjetja, ki podpirajo grozljiva in nepotrebna mučenja na živalih in na drugi strani podjetja, ki tega ne počno. Odločitev bi morala biti pravzaprav povsem enostavna.

Na voljo imate veliko kozmetičnih znamk, ki svojih izdelkov ne testirajo na živalih. Kadar nisem prepričana, ali je izdelek testiran ali ne, si pomagam s Facebook stranjo Bele liste ali kar s stranjo Pete.
Uporabljajte izdelke, ki so ljudem in živalim prijazna. Izdelke, za katere vemo, da ni trpela ali umrla nobena žival.

Več o tej temi, o ceni lepote, sem pisala v tej objavi.

nedelja, 10. marec 2013

Liebster award.

Sobotno jutro mi je polepšala nagrada Liebster award, ki mi jo je podelila Anita, ki spada med moje najljubše blogerke. 
Hvala ti! :)


And here is a little about what the award is all about:

This award was designed to be a blog award in the "pay it forward" fashion. Once you've been nominated, you award it to five blogs that you like that have fewer than 200 followers, to encourage new visitors to visit these blogs.


The rules for accepting this award are:

You need to thank the person who gave you the award and link back to their blog. Post the award onto your blog. Give the award to five bloggers who you appreciate that have fewer than 200 followers. Leave a comment on their blog letting them know that you have given them this awesome award!

Next you need to PAY IT FORWARD!


In se igram naprej ...  :)

Izbrala sem svojih 5 najljubših:
 




petek, 8. marec 2013

Nič več.

... Živalskih cirkusov, gojenja za krzno in klanja brez omamljanja!

:)

Včeraj, 7.3.2013 so poslanke in poslanci sprejeli novelo zakona, ki bistveno zaostruje poskuse na živalih, prepoveduje cirkuse, zakol brez predhodnega omamljanja in spreminja definicijo nevarnega psa. Novela zakona določa bolj stroge ukrepe pri laboratorijskih poskusih na živalih. Po novem bo potrebno za vsako dejanje, ki se opravi na živalih, pridobiti predhodno soglasje posebne etične komisije. 

Na predlog nevladnih organizacij so v zakon zapisali tudi prepoved reje in lov živali zgolj zaradi pridobivanja kožuhov.

Za nevarnega psa bo po novem veljal tudi napadalen pes in tisti, ki ogroža okolico zaradi svoje neobvladljivosti. Po zdajšni ureditvi velja za takšnega šele pes, ki je ugriznil človeka ali žival. Poleg tega se bo izboljšal zajem podatkov za vodenje centralnega registra psov. Obvezen bo vnos podatka o izvoru psa, s čimer se želi preprečiti nezakonit promet z živalmi. 

(vir: 24ur)

Thumbs up! :)




sreda, 6. marec 2013

Dan za spremembe - PODAJ NAPREJ.

Slovenska filantropija že štiri leta zapored pripravlja po Sloveniji DAN ZA SPREMEMBE, letošnji s tematskim naslovom Prostovoljci širimo solidarnost. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Ker v Idriji nimamo kakšne prostovoljske organizacije, se je moja prijateljica Monika, ki je mimogrede pravi multipraktik, odločila, da omenjeno prireditev organizira sama, s pomočjo prostovoljcev. 

Za kakšno prireditev sploh gre?

Tema letošnjega dneva za spremembe je izmenjava predmetov, s katero želimo čim več osnovnošolcem omogočiti, da se udeležijo šole v naravi. Ker smo Idrijčani znani kot dobri in zagreti športniki, se je Monika odločila, da bo tema idrijskega dneva za spremembe športno obarvana in bomo zbirali športne rekvizite za prosti čas in ostale športne izdelke (drese, knjige, priročnike ...). Na prireditvi bo postavljena tržnica, kjer bo lahko vsak našel nekaj primernega zase, za izbrano pa bo odštel vsaj 0,50€ in s tem doniral v šolski sklad OŠ Idrija, iz katerega bomo potem namenili sredstva otrokom iz socialno ogroženih družin, da se lahko udeležijo šole v naravi.

Na ta dan pa bomo v okviru športnega dneva na OŠ Idrija organizirali tudi različne športne dejavnosti za učence in starostnike, kjer bomo krepili medgeneracijske vezi. 

Kdaj bo prireditev?

Torej, dan D oziroma dan S, bo v Idriji, 6. aprila 2013 pred Osnovno šolo. Skupaj s prostovoljci, učenci Osnovne šole Idrija in starostniki Doma za upokojence Idrija bomo širili solidarnost. 

Kako lahko pomagam?
  • Pomagate lahko tako, da malo pobrskate po svojem domu in zagotovo se bo našlo kaj takega, kar sami ne potrebujete več, nekomu drugemu pa bi koristilo. Športne rekvizite in ostale športne izdelke bomo zbirali vsak dan med 2. in 5. aprilom 2013 v Osnovni šoli Idrija med 17. in 19. uro
  • Lahko nam pomagate tudi tako, da se nam pridružite kot prostovoljec/prostovoljka, saj nam bo vsak par rok prišel še kako prav. :) 
  • Posredujete informacijo o prireditvi naprej 
  • Se udeležite prireditve in s tem podprete naše delo in trud ter pomagate otrokom iz socialno ogroženih družin.


Ne prepuščaj se toku. Spreminjaj tudi ti!


Prostovoljstvo je oblika dela, za katerega oseba ne dobi plačila. Osebi, ki izvaja prostovoljna dejanja rečemo prostovoljec.

Jaz sem. Pa ti? :)