torek, 1. april 2014

Dan za spremembe #4.

V soboto, 5. aprila 2014 se bo v Idriji na pobudo Slovenske filantropije in organizatorke Dneva za spremembe v Idriji, Monike Rijavec zopet odvil Dan za spremembe - Podaj naprej za idrijske gasilce.

Prostovoljci smo se letos odločili, da izvedemo konkretno akcijo, s katero bomo dopoldan očistili pot po starem Strugu od Kobile do Fežnarja, ob 18. uri pa v dvorani Gimnazije Jurija Vege izvedli dobrodelno prireditev - Podaj naprej za idrijske gasilce, ki so se letos resnično izkazali kot največji junaki v vremenski ujmi, ki nas je dosegla. Na sami prireditvi, na kateri bodo nastopile idrijske glasbene skupine (Žiga Lakner, Vokalna skupina MC Idrija, Banditi, ...), športniki in plesalci (Karate klub Idrija, Plesni klub Idrija), bomo določene gasilce tudi predstavili širši publiki, saj si zaslužijo vso priznanje. 

Vstopnine ne bo, boste pa lahko v zameno za donacijo 5€ prejeli čudovito knjižico Gasilec Jaka, ki je nastala izpod peresa in barv idrijske prostovoljne gasilke Katjuše Pavšič ob 120-letnici PGD Idrija.

Pridružite se nam v soboto, 5. aprila 2014 na čistilni akciji ali zvečer ob 18. uri na dobrodelni prireditvi v dvorani Gimnazije Jurija Vege v Idriji in nam skupaj s prostovoljci Dneva za spremembe pomagajte zbrati sredstva za idrijske gasilce. 

Se vidimo! :)



*****

Dan za spremembe organizira Slovenska filantropija v sodelovanju s številnimi organizacijami in posamezniki po celi Sloveniji, letos že petič. Idrija je trenutno edino mesto v Sloveniji, kjer smo lani ta dan izvedli kar trikrat in skupaj zbrali skoraj 5.000€, ogromno oblek, obutve, knjig, priročnikov in ostalih pripomočkov, ki so jih potrebovali socialno ogroženi posamezniki. Pomagali smo otrokom iz socialno ogroženih družin, da so se lahko udeležili šole v naravi, poskrbeli, da so bili vsi otroci deležni šolske prehrane ter z donacijo pomagali starostnikom iz Doma upokojencev Idrija - enota Marof. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Nov komentar? Juhuhu! Hvala! :)