sreda, 15. maj 2013

Vrt(iček).

Letos ga bova pa imela. Vrtiček, namreč. :) Iz kuhinjskega okna bom opazovala kako raste solata, radič, korenje, peteršilj, paradižnik, ... Upam, da bo raslo, saj nimam nikakršnih izkušenj s pridelovanjem zelenjave in se letos prvič soočam z vrtnarjenjem. Za vrt se najverjetneje ne bi odločila, če ne bi imela ob sebi dveh oseb, ki imata znanje in voljo pomagati. To sta moja mami in Tinetova mami, izkušeni vrtnarski mački. :) Hvala za  vso pomoč za nazaj in za vnaprej. :)

Prvi vtisi? Krasni. :) Biti na zraku, z motiko in grabljami v rokah in blatnimi čevlji na nogah. Saditi in sejati ter hkrati opazovati kako mlada solatka že kuka na površje. Loviti Ajo, da s svojimi tačkami ne pomendra na frišno posajene solate in da ne uide k sosedom, k prašički Franci in mešančku Barniju. Jeziti se na Tineta, ko s čevlji, polnimi blata vstopi v stanovanje in posledično vsakodnevno pometanje. Ja takle mamo. Pestro je, ampak blazno fajn. :)

Kakšne dobrote sem posadila in posejala lahko razberete s spodnje fotografije, na kateri sem na hitro narisala skico vrta. Da ne pozabim kje je kaj ter da bo drugo leto razporeditev drugačna. Kolobarjenje pa to. :) Na spodnji, desni strani vrta obstaja še prazna, neposajena zemlja (vprašaj), ki je namenjena jagodam. Ne dobim jih v nobeni trgovini, ker sem baje prepozna za sajenje. Če jih slučajno kje dobim in bo obstajala možnost, da tudi zrasejo, bodo tam (upam) rasle jagode, če ne ... Ne vem. Nekaj se bo že našlo, nekaj dobrega. :) V planu imam posaditi še nekaj rož, za lepši izgled vrta ter kakšen grmiček. Glede na trenutni zagon in motivacijo, mislim da ne bo problema in da mi dela ne bo zmanjkalo. :)



Kdor zaseje vrt, zaseje ljubezen.


2 komentarja:

  1. Super! :) Naj te začetna vnema ne mine! :)

    In oh, Ruthine<3 besede. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Neža. :) Naj vnema traja in traja in traja ... :)

    OdgovoriIzbriši

Nov komentar? Juhuhu! Hvala! :)