četrtek, 19. december 2013

Dan za spremembe #3.

Na pobudo Slovenske filantropije in organizatorke Dneva za spremembe v Idriji Monike Rijavec, v Idrijo prihaja že tretji Dan za spremembe. Če ste zamudili prvega in drugega, si spomin osvežite tukaj in tukaj.

Za kakšno prireditev gre?

Namen tokratnega Dneva za spremembe je, da socialno ogroženim starostnikom brez družin v Domu upokojencev Idrija, pomagamo pri plačilu nam samoumevnih stvari, za njih pa večinoma nedosegljivih: plačilo frizerja, spremljevalca ob različnih prilikah (obisk zdravnika ipd), ... V ta namen bomo organizirali tržnico, na kateri bomo ponudili izdelke, ki so jih podarili posamezniki ter podjetja, do licitacije osebnih predmetov znanih osebnosti. Z nakupom omenjenih izdelkov, boste pripomogli k zbiranju sredstev za starostnike iz socialno ogroženih skupin in brez družin. 

Da bo dogajanje čim bolj pestro in zabavno smo za otroke in starostnike pripravili številne delavnice – od delavnice aranžiranja z mojstrom floristike Ivom Uršičem, pevske delavnice s pevkami Ženskega pevskega zbora DU Idrija in Ženskega pevskega zbora Spodnja Idrija, na katerih se bodo otroci naučili slovenske narodne pesmice in jih kasneje tudi predstavili, do delavnice socialnih igric, katere bodo vodili idrijski taborniki in delavnice izdelovanja božično-novoletnih voščilnic in okraskov.

Zbiranje sredstev bodo s svojo prisotnostjo med drugim podprli tudi znani Slovenci in Slovenke, med njimi stand up komičarka Ana Marija Mitić.

Kdaj bo prireditev?

V soboto, 21. decembra 2013 ob 16. uri na Mestnem trgu v Idriji.

 Kako lahko pomagam? 
  • Pomagate lahko tako, da predmete, ki jih želite podariti lahko prinesete od 16. decembra do 20. decembra 2013 od 17.00 do 19.00 v Čipkarsko šolo (kletni prostori ZPM) na naslov Prelovčeva 2, Idrija, kjer bodo prostovoljci prevzeli doniran material in vas vpisali v knjigo donatorjev. Zbrane predmete bodo lahko potem obiskovalci prireditve v zameno za donacijo vsaj 0,5€ dobili na tržnici, zbrana sredstva pa se bodo namenila za socialno ogrožene starostnike brez družin.
  • Posredujete informacijo o prireditvi naprej 
  • Se udeležite prireditve in s tem podprete naše delo in trud.
Prijazno vabljeni vsi! Stari in mladi, veliki in mali, levi in desni! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Nov komentar? Juhuhu! Hvala! :)