sreda, 18. december 2013

Na večerji v gostilni Pri šefu.

Ja, v tisto slavno gostilno Pri šefu smo šle. Vem, da jo je sedaj že konec, ampak vtise iz našega nedeljskega druženja je pač potrebno zapisati. Sploh če so povezani z dobro hrano in dobro voljo. :)

Da smo sploh dobile mizo se je potrebno zahvaliti Jani, ki se je več dni trudila in poskušala dobiti zvezo z gostilno. Vztrajnost se je splačala in po n-tem klicu končno dobila zvezo in s tem tudi termin. Večerja za šest punc je bila potrjena. Nedelja 15.12.2013 ob 18h. 

Že sama pot v Ljubljano oz. Pirniče oz. Verje :) je bila zelo zabavna. Le kako ne, ko pa se pet punc pelje v avtu. :) Eno smo kasneje v Ljubljani "oddali" za družbo drugi voznici in karavana lačnih dam se je lahko odpeljala naprej proti končnemu cilju. Slepo smo zaupale druga drugi, da vemo kje se gostilna nahaja, čeprav se je vsaki le malo svitalo kje bi to lahko bilo. Malo ven iz Ljubljane oziroma pri Medvodah nekje in ob cesti, zato ne moremo zgrešiti, smo druga drugo prepričevale. A smo zgrešile, večkrat. :) Z majhno zamudo smo na koncu le našle opevano gostilno z žarečim Gjem na fasadi. Pred vhodom vanjo nas je pozdravil gospod varnostnik in nas takoj seznanil z vsemi trači in dobesedno "kuhinjo" gostilne. Tako smo že pred vstopom vanjo izvedele, da sta velika finalista Tomaž in Kaja in da je Kaja v bistvu.., in da bi Lidija in ... Ahh, ni pomembno. Trači pač. Le koga to zanima. :)

Prijazen natakar nas je pospremil do naše mize, nam pomagal pri slačenju plaščev ter nam na kratko predstavil kuhinjo gostilne. Postregel nam je z jedilnimi listi, nas opozoril na malo manjše porcije, kot smo jih mogoče vajene (kar se je izkazalo, da ne drži, saj so bile porcije čisto normalne) ter nam svetoval pri izbiri vina. Izbrale smo meni s tremi hodi, predjed, glavno jed in seveda sladico. Slednje smo se vse najbolj veselile. :)

Glede na to, da sem vegetarijanka veliko izbire pri jedeh nisem imela. Za predjed sem izbrala kozel v vrtu, ki je bila božanska. Pisana solata, sušen paradižnik, kozji sir, motovilec, ocvrte sirove kroglice, pena iz rdeče pese ... Mmm, za vse prste obliznit dobro. :) Za glavno jed, pa sem hočeč nočeš morala izbrati kmečko pojedino, saj je sestavin za ostalo vegetarijansko jed zmanjkalo. A me ni ravno najbolj prepričala. Nekaj je bilo v tistih zavitkih iz testa, ki mi ni najbolj odgovarjalo. Je pa okus defininitno popravila sladica čokoladni vrt. Jed je opisana kot čokoladno razkošje in točno to tudi je. Ne le, da je izvirno postrežena (v cvetličnem lončku s "posajeno" metino vejico), tudi okus je odličen. Naročile smo vse tri sladice in med vsemi tremi nas je vse najbolj prepričal čokoladni vrt. Prismojeni trio in ledeni tornado se lahko skrijeta. Sploh ledeni tornado, ki ni nobeno prepričal.

Cena večerje za šest punc, s tremi hodi in buteljko vina je bila 154€.

Žal ob nedeljah gostilna zapira svoja vrata že ob 20h in so nas kmalu po tej uri že začeli malo priganjati, ampak imele smo oz. vzele smo si čas, še za pisanje po slavni šipi, za mahanje in komuniciranje z mimiko s finalistom Tomažem ter za skupinsko fotografiranje za spomin na to res prijetno in predvsem zabavno druženje.

Gostilno smo zapustile s polnimi želodčki, s prijetnimi vtisi o gostilni, z dodobra okrepljenimi smejalnimi mišicami ter nekatere z majhnim spominčkom v torbici. :)


4 komentarji:

  1. Oh, prav luštno ste se imele! Gostilne sicer nisem spremljala, ampak tale hrana na mizi je pa prav vabljiva :)

    OdgovoriIzbriši
  2. O fino.
    Mi smo tudi planirali tak izlet. Ampak je ostalo pri dogovarjanju.
    Mogoče marca, ko se spet odpre. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Oskar, vse piše. :)
    154€ za 6 punc. Trije hodi + buteljka vina.

    OdgovoriIzbriši

Nov komentar? Juhuhu! Hvala! :)