četrtek, 3. oktober 2013

Dan za spremembe #2.

Se spomnite prvega Dneva za spremembe? Osvežite si spomin tukaj. Ponavljamo zgodbo. Zakaj? Zato, ker nam ni vseeno za sočloveka in zato ker radi pomagamo.

Za kakšno prireditev gre?

Z dnevom za spremembe, imenovanem Podaj naprej, želimo tokrat pomagati, da čim večje število otrok in odraslih pridobi želene knjige, priročnike, učbenike, delovne zvezke, pobarvanke, družabne in miselne igre ter risalne pripomočke (barvice, flomastre, ...). Na prireditvi, ki se bo odvijala na Mestnem trgu v Idriji, v primeru slabega vremena pa na OŠ Idrija in Modri dvorani, bo postavljena tržnica, kjer bo lahko vsak našel nekaj primernega zase, za izbrano pa odštel vsaj 05€ in s tem doniral za akcijo "Siti besed" - za otroke, ki ne zmorejo plačevati za šolsko prehrano. Poleg tega pa se bo odvijalo tudi veliko zanimivih aktivnosti, od različnih delavnic s terapevtskimi psi, tržnice z izdelki, ki so jih podarili posamezniki ter podjetja, do licitacije osebnih predmetov znanih Slovenk in Slovencev. 

Kdaj bo prireditev?

Dan D oziroma dan S, bo v soboto, 5. oktobra 2013 na Mestnem trgu v Idriji. Skupaj s prostovoljci, osnovnošolci OŠ Idrija, starostniki Doma za upokojence Idrija ter prostovoljci Zavoda PET in društva Ambasadorji nasmeha bomo širili solidarnost.

 Kako lahko pomagam? 

  • Pomagate lahko tako, da malo pobrskate po svojem domu in zagotovo se bo našlo kaj takega, kar sami ne potrebujete več, nekomu drugemu pa bi koristilo. Knjige in ostale predmete bomo zbirali vsak dan med 30. septembrom. in 4. oktobrom 2013 v Osnovni šoli Idrija med 17. in 19. uro.
  •  Lahko nam pomagate tudi tako, da se nam pridružite kot prostovoljec/prostovoljka, saj nam bo vsak par rok prišel še kako prav. :)  
  • Posredujete informacijo o prireditvi naprej 
  • Se udeležite prireditve in s tem podprete naše delo in trud ter pomagate otrokom iz socialno ogroženih družin. 


Zbiranje sredstev bodo s svojo prisotnostjo podprli tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, predsednica Zveze prijateljev mladine Darja Groznik in znani Slovenci in Slovenke, med njimi stand up komičarka Ana Marija Mitič in dvakratni svetovni prvak v plavanju Mednarodnega paraolimpijskega komiteja Darko Đurić.


Ne prepuščaj se toku. Spreminjaj tudi ti!


1 komentar:

Nov komentar? Juhuhu! Hvala! :)